Gistermiddag waren wij met het Flower Science Café te gast bij Decos in Noordwijk. Onderwerp: Ruimte en Regels, agrariër ontmoet overheid. Onder leiding van dagvoorzitter Willem Heemskerk werd een goede inhoudelijke discussie gevoerd over ruimtelijke ordening, regelgeving, uitbreiding, overheid, gemeentegrenzen en verkaveling.

Dat het onderwerp erg leeft en zo nu en dan een verhit debat opleverde verbaasde niemand. De discussie werd gevoerd met de aanwezigen in de zaal en het aangeschoven panel: Klaas-Jan van der Bent (Portefeuillehouder Greenport Duin-en Bollenstreek),  Bas Brekelmans (Wethouder ruimte en economie Teylingen), Onno Zwart (Directeur Greenport Ontwikkelingsmaatschappij, GOM), Henk Westerhof (Voorzitter Anthos), Andries Middag (LTO Noord) en Desiree van Paridon (Secretaris Cultuur Historisch Genootschap). Meer inhoudelijke verslaglegging van de middag is binnenkort te zien via de beelden van Omroep Bo.

Na afloop van de bijeenkomst werden de deelnemers rondgeleid door het prachtige, futuristische en papierloze kantoorgebouw van Decos en werd nagepraat tijdens de netwerkborrel. Foto’s van het evenement zijn op onze Facebook pagina te vinden.