Nationale Tulpendag wordt een internationale dag. Het evenement vindt dit jaar niet alleen plaats in Amsterdam, maar wordt op 20 januari 2018 ook in Antwerpen gehouden. Dat heeft Tulpen Promotie Nederland bekendgemaakt.

De tulpenpluktuin strijkt neer op het Koningin Astridplein. Dat is het plein waaraan ook het treinstation Antwerpen-Centraal en de ingang van de dierentuin zijn gelegen. Het ontwerp van de tuin is gebaseerd op dat van de tuin op de Dam van 2017.

Wens van bloemistenbond
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft het initiatief genomen om het evenement te organiseren en komt daarmee tegemoet aan de wens van de Belgische bloemistenbond KUFB.

Ondersteuning van Nederland
Vanuit Tulpen Promotie Nederland is er een projectteam aangesteld dat de Belgische collega’s zal ondersteunen bij de organisatie van Nationale Tulpendag. De tulpen zijn afkomstig van de Belgische broeierij Tuliflor.

‘De Belgische sector pakt de bestaande succesformule met beide handen aan’

Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland is blij dat het evenement ook bij de zuiderburen van de grond komt. “Wat de kwekers in Nederland hebben bereikt is ongeëvenaard. Dat zien de landen om ons heen ook. Het succes komt mede tot stand door steun en betrokkenheid vanuit de hele sector. De Belgische sector pakt de bestaande succesformule met beide handen aan.”

Als het aan Smit ligt, krijgt het evenement ook navolging in meer landen, zoals Duitsland. “Dat is de ambitie, maar daarvoor zoeken we partijen die het willen organiseren en financieren.”