Uit een enquête onder bloembollenbedrijven blijkt dat inmiddels meer dan de helft het project Het Nieuwe Verwerken (HNV) kent. Deze respondenten (237 personen) weten dat het gaat om onderzoek naar het verwerken van bloembollen op duurzame wijze.

De projectleiding van HNV heeft deze enquête uitgezet om te weten wat de kennis is over het project begin 2017. Als over 2 jaar de enquête herhaald wordt, moet de groep die het project en de onderzoeksresultaten kent en volgt duidelijk zijn toegenomen. Uit de reacties blijkt dat telers een voorkeur hebben om informatie te krijgen over HNV via BloembollenVisie of digitale nieuwsbrieven. Hier is al in voorzien: in BloembollenVisie verschijnt maandelijks een artikel en updates worden gepubliceerd regelmatig in de digitale nieuwsbrief van de BloembollenVisie en van de partners van HNV.

Het Nieuwe Verwerken is een onderzoeksproject voor de bloembollensector. Het doel is om betere manieren te vinden om bloembollen te bewaren en te verwerken om zodoende de ziektedruk te verlagen en milieuvriendelijker en efficiënter te werken. Tevens moet het werk arbeidsvriendelijker worden gemaakt. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken onder de vlag van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. De partners zijn Wageningen UR, KAVB, Anthos, Machinefabriek Akerboom, Bright Spark, GMN en Greenport Duin- en Bollenstreek. Daarnaast levert het Innovatiefonds van de Rabobank Bollenstreek een financiële bijdrage.