Ruim de helft van de jongeren tussen 12 en 18 jaar is eventueel geïnteresseerd in een baan in de groene sector. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van GroenPact. Kanttekening is wel dat deze groep nog een weinig vastomlijnd idee heeft over wat ze later werkelijk willen worden.

Een op de twintig studenten kiest groene opleiding
Van 9 tot en met 18 april 2018 hebben 1.256 Nederlandse middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar (vmbo, havo of vwo) een online vragenlijst ingevuld. De aanvankelijke interesse van jongeren leidt niet automatisch tot een keuze voor een beroep in de groene sector. Nog geen 5 procent van het aantal studenten in Nederland kiest uiteindelijk voor een groene opleiding.

Groene sector bekender maken
Verder viel in dit onderzoek op dat veel leerlingen niet weten wat de mogelijkheden en kansen in groene sector zijn. Een van de conclusies is dan ook dat er gewerkt moet worden aan het bekender maken van de groene sector bij jongeren. Meer informatie over het onderzoek is te lezen in het rapport ‘De groene sector aantrekkelijk voor jongeren?’