In april is de pilot campagne “Enjoy the flowers, Respect our Pride” van start gegaan. Een snel project wat is opgezet naar aanleiding van de bijeenkomst “Flower Science meets Flower Attraction”. In deze bijeenkomst kwam aan de orde dat de toerist zeer welkom is in de streek, maar dat bij de gastvrijheid wel een aantal huisregels horen.

Toeristische organisaties slaan de handen ineen met de bollenkwekers om het seizoen voor iedereen succesvol te maken. Het project wordt gesteund door lokale overheden en de KAVB.

Maak ook gebruik van de middelen:

  • Download de banieren om deze online te gebruiken.
  • Gebruik beschikbaar gestelde dranghekken om banners in het veld te plaatsen (zie protocol).
  • Verwijs naar de ondersteunende website https://www.enjoytheflowerfields.com.
  • De Bloemenradar http://www.bloemenradar.nl/, die de bezoeker, naast de locatie van de bloeiende velden ook informeert over wat wel en niet is toegestaan.
  • Ambassadeurs in de bloembollenvelden die de bezoeker voorlicht; alle weekenden in april en 2e Paasdag, te herkennen aan de oranje ‘Het is tijd voor Tulpen’ jas (zie protocol).
  • Gebruik deze boodschap: Onze streek, de ‘Bollenstreek’, staat bekend om zijn mooie bollen- en bloemenvelden. Met grote inspanning en heel veel passie zorgen wij elke dag voor ons product. De prachtige bolbloemen die u ziet bloeien op het land, zijn ons kapitaal. Natuurlijk willen we iedereen hiervan laten genieten, maar wel met respect. Het lopen in de velden is verboden, dit kan onherstelbare schade opleveren. Het lopen langs de velden is toegestaan. Ga dus niet in de gewassen. Geniet en fotografeer op afstand! Zo zorgen we samen voor een mooi kleurrijk seizoen en kunnen we blijven genieten van onze trots. Namens alle kwekers uit de streek, hartelijk dank.

En tot slot: laat na het seizoen weten wat uw bevindingen zijn.