Afgelopen donderdag was er weer een geslaagd Flower Science Cafe; het nieuwe verwerken. Ditmaal bij het gastvrije Cosine in Warmond.

De grote opkomst aan gasten werd geintroduceerd bij het bedrijf door Prof. Dr. Marco Beijersbergen. De doorgewinterde onderzoeker Henk Gude vertelt meer over de resultaten van desinfectie met ECA-water, het schuimen of coaten om fungiciden aan te brengen en het drogen en bewaren van bloembollen in een dunnere laag. De jonge onderzoeker Bram Mulder vertelde gepassioneerd over de toepassing van Vision (cameratechnieken) om latent zuur in tulpen te detecteren. ZIjn onderzoek met positief resultaat. Met een mooie cliffhanger, vervolgonderzoek lijkt veelbelovend! Voor wie hier graag nog iets meer over wil lezen? Kijk op www.hetnieuweverwerken.nl

Medewerkers van Cosine hebben zich opgeworpen om na afloop van de presentaties de geïnteresseerde aanwezigen rond te leiden, waar gretig op werd in gegaan. Na afloop werd er nog lang geanimeerd nagepraat!

Het volgende cafe staat gepland voor 30 november, met Europarlementarier Jan Huitema bij CS Weijers & Zonen in Hillegom.