Begin maart stuurde Flower Science een digitale enquête naar een deel van haar achterban. Van de 251 personen naar wie was de enquête was gestuurd hebben 103 personen de volledige vragenlijst ingevuld. Een prima response rate van 41 % dus.

Uit de enquête van dit jaar blijkt dat de achterban enthousiast is over de activiteiten van Flower Science! Hieronder een korte omschrijving van de resultaten.

Flower Science Café
84% van de respondenten heeft één of meerdere Flower Science Cafés bezocht. De respondenten die geen café bezochten geven aan dat dit voornamelijk kwam door de tijd of datum. Reden om een café te bezoeken zijn: het onderwerp (74%) en de mogelijkheid tot netwerken (72%). De andere aspecten: collega’s en bekenden ontmoeten (36%), de spreker (34%), de locatie (26%). Maar liefst 88% vindt dat Flower Science met haar activiteiten de 4 O’s verbindt en bijdraagt aan meer samenwerking en collectiviteit. Redenen die hiervoor worden aangegeven: het netwerk is uitgebreid (65%), ideeën zijn opgedaan uitgewerkt (51%), vervolgafspraken gemaakt met opgedane contacten (25%), zaken gedaan met contacten die zij daar hebben ontmoet (11%). 76% vindt de opzet van het café goed zoals hij is.

Flower Science excursie
31% van de respondenten is mee geweest met een Flower Science excursie. Hiervan gaf 82% aan dat de reden om mee te gaan was: kennis en informatie opdoen.

Flower Science Congres
55% heeft het Flower Science Congres bezocht. Van deze respondenten geeft maar liefst 21% een beoordeling van 9 of hoger aan het congres. 33% heeft aanvullende tips gegeven voor een onderwerp, spreker, locatie of excursie. 57% heeft van Flower Science gehoord via de uitnodiging per mail (57%), via het eigen netwerk (42%) en via de nieuwsbrief Greenport Duin- en Bollenstreek (31%).

Rubriek In De Spiegel
56% kent de column ‘In de Spiegel’. Deze wordt zeer goed gewaardeerd. Gemiddeld geven de respondenten een 7. Opvallend is dat 6% een 9 of hoger geeft.