Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland en Canada via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids hoe en wanneer ze bloembollen moeten planten.

Anderhalf miljoen bloembollen
In de week van 6 november ontvangen 2.450 basisschoolklassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er bijna anderhalf miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant.

Hoe het werkt
Via het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om kinderen op een educatieve manier te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes voor de kinderen en lesondersteuning voor de docent.

Aan Bulbs4Kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden. De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2018.

Internationaal schoolprogramma
Bulbs4Kids is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal schoolprogramma. De bloembollenpakketten worden verdeeld over vier landen: 400 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 1.050 voor Duitse basisscholen, 850 voor Engelse basisscholen en 75 voor Canadese basisscholen. Op de website ​is te zien welke basisscholen dit zijn.

Initiatief van iBulb
Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector. Meer informatie is te vinden op de website.