“Waar we nu bij me bezig zijn? Op dit moment kijken wij onder andere naar de zogenaamde merkertechnologie. Door DNA strengen van o.a. tulpen te ontleden kunnen we goed zien welke eigenschappen de tulp heeft.”

In de Spiegel is de rubriek van Flower Science waarin elke week iemand uit de bloemensector in de spiegel kijkt. In tien korte vragen blikt deze persoon naar het heden, zijn verleden en de sector in de toekomst. Aan het woord Arno Verkley, manager ketendiensten bij de Hobaho in Lisse.

Als je in de spiegel kijkt, wat voor soort ondernemer zie je dan? Een manager die dicht bij de afdeling en de collega’s staat. Daarnaast ben ik redelijk behoudend en overwegend van aard. Dat is ook nodig in een team; de een gaat keihard en voluit en de ander zorgt voor de overweging. Dit is zeker nodig in de fase waarin we nu zitten. Vorig jaar heeft Hobaho zich aangesloten bij Dümmen Orange. Komende jaren staan daarom in het teken van verder groeien en innoveren.

Hoe denk je dat je medewerkers / collega’s je zullen omschrijven? Ik denk als een prettige collega in de omgang en positief samenwerkend. Soms ben ik ook kritisch, maar dat hoort er bij.

Wat was je eerste baan(tje) en wat kocht je van je eerste geld? Dat was in de bollen. Ik ben geboren in Sassenheim. Mijn vader werkte bij een exporteur en ik werkte daar in de vakanties in de schuur. Van mijn eerst verdiende geld kocht ik een ‘state of the art’ stereo installatie. Daar heb ik vijf weken hard voor gewerkt, maar dat was het wel dubbel en dwars waard. Mijn vader zei altijd tegen me… ga jij later maar niet in de bollen. Leer een vak haha. Ik heb inderdaad een vak geleerd en heb een opleiding in de administratie gevolgd. Maar via een omweg ben ik nu toch terug in de bollen. Ik werk al 25 jaar bij Hobaho, door de jaren heen steeds op verschillende functies. Zo ben ik begonnen als administratief medewerker, daarna werd ik afdelingshoofd en sinds 2011 ben ik verantwoordelijk voor twee afdelingen.

Wat is jouw mooiste moment van de werkdag? In mijn werk kom ik veel contractwerk tegen, dat zijn vaak lange trajecten. Er speelt van alles: emoties, historie en veel juridisch getouwtrek. Onlangs hebben wij een traject afgerond dat al vanaf januari 2016 liep. Als de handtekeningen zijn gezet onder het contract, iedereen tevreden is en er met vertrouwen naar de toekomst wordt gekeken door alle partijen, dan ben ik ook tevreden. Dat zijn de mooiste momenten van mijn werk!

Wat vind je het minst leuk aan je werk? Dat trajecten weleens erg lang duren. Toch is dit soms noodzakelijk. De factor tijd doet namelijk ook veel. Soms moet een kwestie indalen. Na verloop van tijd wordt er anders tegenaan gekeken en doet iedereen wat water bij de wijn. Verder vind ik juist veel wél leuk aan mijn werk. Hobaho is erg veelzijdig. Zeker nu met alle recente ontwikkelingen. Onder mijn afdeling valt onder meer de administratie voor kwekersverenigingen: we hebben dagelijks te maken met het beheer van kwekersrecht en licentiecontracten en controle op de arealen. Daarnaast houden wij ons natuurlijk bezig met veredeling en testen van bolgewassen, dus het ontwikkelen van nieuwe rassen in eigen huis en beheer.

Wat doe je om je bedrijf toekomstbestendig te maken en/of te houden? Als manager probeer ik mijn collega’s zoveel mogelijk ruimte te geven om cursussen en opleidingen te volgen. Ook vind ik het belangrijk dat iedereen regelmatig symposia en lezingen bijwoont over de zogenaamde ‘hot topics’ van ons vak. We moeten op de hoogte zijn van actualiteiten en vervolgens als Hobaho op de juiste manier inspringen op deze thema’s.

Met wie of wat binnen de sector zou je graag willen samenwerken? Of wie vind je dat zouden moeten samenwerken? Doordat Hobaho zich heeft aangesloten bij Dümmen Orange is onze positie voor de toekomst verstevigd. Door toevoeging van menskracht en technische kennis kunnen we verder groeien en innoveren in de bloembollensector. Waar we nu bij me bezig zijn? Op dit moment kijken wij onder andere naar de zogenaamde merkertechnologie. Door DNA strengen van o.a. tulpen te ontleden kunnen we goed zien welke eigenschappen de tulp heeft. Wij denken hierdoor in de nabije toekomst veel meer te kunnen op het vlak van vermeerdering en vermeerderingssnelheid. De tulp blijkt een behoorlijk complex DNA te bezitten. Het is daarom ook belangrijk dat we de samenwerking met onderzoeksinstellingen en universiteiten intensiveren.

Wat denk je dat er gaat veranderen in de bloemenbollensector komende jaren? Ik denk en hoop dat de bloembollensector uiteindelijk een goede maatschappelijk verantwoorde oplossing gaat vinden voor de teelt en productie van de bolgewassen. Er wordt op dit moment goed geïnvesteerd in onderzoek en innovatie. Maar ik verwacht ook veel van de jonge generatie die nu in de schoolbanken zit. Zij worden heel anders opgeleid en zijn klaar én bereid om straks met alternatieve middelen te ondernemen. Want het zijn uiteindelijk wel de ondernemers die het moeten gaan doen.

Welk onderwerp zou je willen agenderen voor een van de komende Flower Science cafés? Mijn suggestie is om een aantal cafés te vervangen door workshops. Omdat ik vind dat er soms genoeg gepraat is en we moeten gaan DOEN. Ik heb onlangs een symposium bijgewoond en werd daar enorm geïnspireerd door de doenersmentaliteit. De afdeling research & development van een hoofdspreker was bijvoorbeeld omgedoopt tot afdeling research & execute. Onderzoek & uitvoering dus. Ondernemers in de Bollenstreek moeten zich opmaken voor de volgende stap: doen! De organisaties daaromheen kunnen hierbij helpen. Dat kan zijn door geld of kantoorruimte beschikbaar te stellen of mensen en experts vrij te maken. Binnen elke sector heb je de zogenaamde kartrekkers, de mensen die op de kar zitten en de duwers. Helaas zijn er ook altijd wat mensen die de verkeerde kant op duwen. Het is nu zaak die kar in de juiste richting in beweging te krijgen.

Als je niet voor dit vak had gekozen, wat zou je dan willen doen? Boswachter! Als kind leek me dit een geweldig beroep, maar eigenlijk nu nog. Ik houd erg van de natuur en als het even kan ben ik buiten.