Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.
08
jan

GO/Flower Science Café INTO THE BOX


08 jan 15:45 - 08 jan 18:30
Expo Haarlemmermeer, Stelling 1, Vijfhuizen

We zijn steeds meer bedreven geworden in het denken buiten de box. Dit resulteert in verrassende nieuwe inzichten en cross-overs tussen ogenschijnlijk verschillende thema’s. In het Flower Science / GO café van 8 januari 2019, tijdens de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen, maakt u kennis met nieuwe en jonge denkers en de projecten waaraan zij werken. De rode draad van dit kenniscafé is dat er meer INTO THE BOX past als je er anders naar kijkt.

Flora@Home van PostNL is een totaaloplossing om dagverse bloemen en planten toe te voegen aan het assortiment van webwinkels. Direct van de kweker in Nederland, in een mooie box bezorgd in heel Europa. Bas van Dam, business developer bij PostNL vertelt over hun denkproces en hoe zij daarmee een typische Nederlandse industrie naar de e-commerce willen brengen.

BloemenStorm biedt een oplossing voor het probleem van overschotten in bloembollen. Overschotten ontstaan vaak, omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod vaak moeilijk te voorspellen is. BloemenStorm sprong hierop in en ontwikkelde duurzame circulaire bloembakken voor de openbare ruimtes. Frank Berbée vertelt hoe zij met hun ‘box’ met bloeiende bollen de openbare ruimte inkleuren.

Daarna presenteren 5 groepen studenten van Hogeschool Inholland hun inzichten over de samenhang tussen de thema’s Duurzaamheid, Gewasbescherming, Vitale Teelt, Logistiek en Marketing in de bloembollensector.

Programma:
15:45 uur: Inloop in het auditorium van de Mechanisatietentoonstelling
16:00 uur: Welkom door Groenonderwijscentrum en Flower Science
16:10 uur: Flora@Home een logistiek uitdaging voor PostNL door Bas van Dam
16:30 uur: Bloemenstorm een duurzame oplossing voor onbenutte bollen door Frank Berbée
16:50 uur: Presentaties Studenten Hogeschool Inholland
17:45 uur: Paneldiscussie
18:00 uur: Netwerkborrel met broodje op het Kennisplein midden op de beurs
18:30 uur: Afronding, vrije rondgang over de beurs

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. Deelname is kosteloos maar aanmelden verplicht. Een toegangsbewijs voor de beurs is inbegrepen.
Parkeren is voor eigen rekening.

Locatie: Expo Haarlemmermeer, Stelling 1, Vijfhuizen

Gegevens

Datum:
08 jan
Tijd:
15:45 - 18:30

Locatie

Expo Haarlemmermeer
Stelling 1
Vijfhuizen, Nederland
+ Google Maps