Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.
14
sep

Flower Science Café: Het nieuwe verwerken


14 sep 15:30 - 14 sep 18:30
Akerboom, Gieterij 54, 2211 XK

Innovatieve en duurzame technieken voor het verwerken en bewaren van bloembollen – een update.

In het Topsector project HET NIEUWE VERWERKEN worden deze technieken grondig/zorgvuldig onderzocht. Onderzoekers met kennis van plantenwetenschappen, biotechnologie, marketing en gedragswetenschap houden zich onder leiding van Henk Gude van Wageningen Universiteit & Research bezig met dit project. Inmiddels is het onderzoekstraject halverwege en zijn er interessante resultaten te melden, waarvan wij u graag op de hoogte willen stellen.

Wat is de impact van de laboratorium- en praktijkonderzoeken op uw bedrijfsvoering? Bent u zelf al op een andere manier met de duurzame verwerking van bollen bezig? Tijdens dit Flower Science Café nodigen wij u uit met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Er is een drietal sprekers; zij vertellen u over de onderzoeksresultaten maar horen ook graag van u hoe weerbarstig de praktijk is. Een goede inhoudelijke discussie wordt op prijs gesteld, want alleen samen is het mogelijk een verandering teweeg te brengen.

Wij zijn te gast bij Akerboom machinefabriek, die het bedrijf deze middag speciaal toegankelijk maakt voor de bezoekers van dit Café. Er staat uiteraard ook een interessante rondleiding op het programma.

P R O G R A M M A

15.30 uur – Inloop

16.00 uur – Welkom bij Akerboom – Walter Wildoer

16.15 uur – Presentaties
André Hoogendijk van de KAVB bijt het spits af. Daarna is het woord aan Maurice Tax van Bright Spark. Hij geeft een toelichting over een prototype dat het bedrijf heeft ontwikkeld waarmee watergeefsystemen gereinigd en ontsmet kunnen worden met elektro-chemisch geactiveerd water (ECA). Henk Gude van Wageningen University & Research sluit de middag af en gaat onder andere in op een nieuwe techniek van het schuimen en spoelen van lelies. André Hoogendijk begeleidt de discussie met de zaal.

17.30 uur – Rondleiding door Machinefabriek Akerboom & Netwerkborrel

18.30 uur – Einde bijeenkomst

 

Locatie: Akerboom, Gieterij 54, 2211 XK

Gegevens

Datum:
14 sep 2018
Tijd:
15:30 - 18:30

Locatie

Akerboom
Gieterij 54 Noordwijkerhout 2211 XK
Website:
www.akerboom.nl