Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.
12
mrt

Flower Science / GO Café: Groen is meer dan mooi alleen


12 mrt 15:30 - 12 mrt 18:30
JUB Holland, Robijnslaan 43, 2211 TG Noordwijkerhout

UPDATE: in overleg met het gastbedrijf JUB Holland is besloten dit evenement voor vanmiddag af te gelasten.

 

Groen speelt steeds nadrukkelijker een rol in de leefbaarheid van onze steden. Het vangt fijnstof af, buffert het regenwater, zorgt voor verkoeling (klimaatadaptatie) én het is aangenaam om naar te kijken of in te verblijven. Toch staat de ruimte voor groen steeds meer onder druk door de vraag naar woningen en andere stedelijke voorzieningen. Dat vraagt om een andere kijk op groen.

Greenport Duin- en Bollenstreek & Wellant College presenteren het Flower Science / GO café: Groen is meer dan mooi alleen.

Wij zijn te gast bij JUB Holland, een vooruitstrevend bollenbedrijf met veel ervaring van de inrichting van de openbare ruimte. JUB ontwikkelde het blije bijenmengsel en een eikenprocessierups mengsel, waarmee zij een oplossing bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Robbert Uittenbogaard, directeur landscape, deelt zijn visie graag met u. Waarom ontwikkelen zij speciale mengsels? Hoe zorgen zij ervoor dat bloembollen onderdeel worden van de openbare ruimte? En natuurlijk staat er een rondleiding door zijn bedrijf op het programma.

De middag wordt ingeleid door Henk Westerhof, voorzitter van de Stichting De Groene Stad. Hij vertelt over de verbinding tussen het ‘grijze’ en ‘groene’ denken bij het inrichten van de openbare ruimte. Hij heeft talloze inspirerende voorbeelden hoe bomen, struiken, kruidenmengsels en bloembollen worden toegepast om het leefklimaat te verbeteren en het welzijn en geluk te bevorderen.

Elma van Boxel partner en landscapsarchitect bij ZUS kan vertellen hoe zij, gevraagd en ongevraagd, ontwerpen maken voor steden en gemeenten waarin vergroening een belangrijke rol speelt. Hoe verkopen zij het verhaal over de impact groen aan overheden? Uit welk pallet bestaan hun inrichtingsvoorstellen? Welke ontwikkelingen en trends zien zij in relatie tot kansen voor de sector.

Vervolgens richten wij de aandacht op u. Hoe kunnen wij verbinding met lokale plannenmakers tot stand brengen? Wat levert wat u betreft een bijdrage aan de inrichting van de openbare ruimte? Zijn er mogelijkheden tot samenwerking? Hierover gaan wij in het tweede deel graag in gesprek. Ook jongeren spelen hierbij een rol. Wat is hun visie op de stedelijke ontwikkeling? Welke invloed willen zij hebben en door wie of wat raken zij eigenlijk geïnspireerd?

Programma:

  • 15.30 uur inloop
  • 16.00 uur start inhoudelijk programma
  • 17.15 uur napraten en connecties maken met netwerkborrel
  • 18.30 uur einde programma
Locatie: JUB Holland, Robijnslaan 43, 2211 TG Noordwijkerhout

Gegevens

Datum:
12 mrt
Tijd:
15:30 - 18:30

Locatie

JUB Holland
Robijnslaan 43
Noordwijkerhout, 2211 TG
+ Google Maps