In de Spiegel

In de Spiegel: Jaap Meiland

"Als ik ’s avonds de handel zie staan die we hebben klaargemaakt voor de veiling, dan ben ik tevreden, trots en voldaan. En verder houd ik van het buiten zijn, zelfs bij storm, wind en hagel. Het lijkt wel of ik daar sterker van word, het geeft me een goed gevoel."
FacebookTwitterLinkedIn
7 december 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Brigitte van Ruiten - Heemskerk

"Ik ben bijzonder trots op de naamsverandering en de eigen ‘schwung’ die we aan het bedrijf hebben gegeven. Ondanks dat mijn schoonvader een hele goede naam had opgebouwd in de bollenwereld, wilden we toch ons bedrijf meer gaan ‘branden’ en een modern eigen gezicht geven. Het resultaat is
FacebookTwitterLinkedIn
24 november 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Henk van der Slot

"We worden weleens neergezet alsof we vervuilers van de natuur zijn. Echt onzin, wij kwekers zijn liefhebbers van de natuur en we moeten het juist van de natuur hebben. Ik vind dat wij teveel als makke lammetjes de regels volgen."
FacebookTwitterLinkedIn
26 oktober 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Rob Geerlings

"In ons bedrijf hebben wij een heel duidelijke regel. Dat geldt voor mij en ook voor mijn broers: “Geloof in jezelf en geloof in je product”. Toen Nico geloof had in het opstarten van het uitzendbureau Flexibel Human Services was er best veel tegenstand, maar wij geloofden erin en dat doen we
FacebookTwitterLinkedIn
12 oktober 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Bram Mulder

“Ik zit in het bestuur van Bollenjongeren Bollenstreek. Mark Hulsebosch en ik werden door Jan Paauw benaderd of we interesse hadden in een dergelijke netwerkclub en of wij in het bestuur wilden. Dat leek mij wel wat. We hebben toen redelijk snel ook de KAVB benaderd (Danielle Kroes) en zij
FacebookTwitterLinkedIn
28 september 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Arnold van der Linden

“Als ik in de streek rondrijd of rondkijk, dan kom ik regelmatig grote en mooie bedrijven tegen die het goed voor elkaar lijken te hebben. Goed om te kijken hoe ze het doen en eventueel kun je er het nodige van opsteken. Maar ik leer ook van 'kleine’ gepassioneerde kwekers."
FacebookTwitterLinkedIn
14 september 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Brenda Willemse

"Waar ik trots op ben, is dat we een mooie stabiele onderneming hebben gecreëerd. Onze drie bedrijven kennen verschillende seizoenpieken, waardoor we het hele jaar verzekerd zijn van business."
FacebookTwitterLinkedIn
30 augustus 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: René Hulsebosch

"We zijn momenteel binnen ons bedrijf erg bezig met de toekomst. Mijn zonen hebben eventueel interesse om het bedrijf in te gaan. En natuurlijk kijken we dan naar de ontwikkelingen om ons heen. Zo is schaalvergroting volop aan de orde, daar willen we graag in mee."
FacebookTwitterLinkedIn
6 juli 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Bas Reijerkerk

"Momenteel zijn wij een samenwerking aangegaan met bijna alle bedrijven die iets met dahlia’s doen: kwekers, handelaren en bemiddeling. Wist je dat ruim 70% van de Dahlia’s hier in de Bollenstreek wordt gekweekt en verhandeld?"
FacebookTwitterLinkedIn
29 juni 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Jan-Willem Rotteveel

"Toen na het stoppen van het productschap tuinbouw de promotie stopte, viel er een gat. Via Perennial Power en IBulb wordt gezorgd voor de gezamenlijke promotie van vaste planten. We richten ons op de consument, zo worden er inspirerende persberichten geschreven en gaan we binnenkort filmpjes
FacebookTwitterLinkedIn
22 juni 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Daniëlle Kroes

"Ik doe de coördinatie van KAVB Jong, een netwerk voor jonge ondernemers en werknemers. Elk seizoen vinden zo’n acht bijeenkomsten plaats. Deze bijeenkomsten gaan niet per se over gewassen of bollen, de nadruk ligt op ondernemers skills en andere facetten van het hebben van een bedrijf."
FacebookTwitterLinkedIn
15 juni 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Tineke van Berkel

"Wat ik doe is het verzorgen van privé rondleidingen door de Bollenstreek. Mijn klanten krijg ik vaak vanuit bedrijven, zoals grote exporteurs in Aalsmeer of Rijnsburg. Ze willen hun klanten even een paar uurtjes ‘kwijt’ en vragen mij dan om ze op te pikken."
FacebookTwitterLinkedIn
8 juni 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Monique van Haaster

"We zijn lekker actief bezig met de promotie en zichtbaarheid van ons product, maar soms overkomt het je dat je ineens zelf benaderd wordt door een interessante partij. Vorig jaar bijvoorbeeld door Bloomon. Ze wilden meer van ons product en onze kwekerij weten."
FacebookTwitterLinkedIn
1 juni 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Sabine Fasting

"Mijn gevoel zegt dat de bol weer steeds hipper wordt. Ik zie vernieuwde aandacht voor bloemen en bollen. Er worden bakken, manden en stoere emmers mee gevuld, soms in gekke en nieuwe kleurencombinaties. Of wat dacht je van al die hippe creaties? De bloemen worden zelfs op z’n kop gehangen. Heel
FacebookTwitterLinkedIn
25 mei 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Onno Zwart

"GOM is in het leven geroepen om de toekomst van de Bollenstreek veilig te stellen. Het gaat niet om de BV GOM zelf. Als we klaar zijn met deze klus, dan stoppen we met bestaan. In principe ligt in de bedrijfskaders vastgesteld dat we tot het jaar 2030 bezig zijn met het uitwerken van onze taak: de
FacebookTwitterLinkedIn
18 mei 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Leo van der Zon

"De Chinezen hebben heel veel interesse in onze bollen en bloemen. Ze zijn er echt dol op, vooral rondom speciale feestdagen. China was afgelopen Bloemencorso partner met een eigen praalwagen. Daarnaast zijn ze hier geweest met een handelsdelegatie."
FacebookTwitterLinkedIn
11 mei 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Hein Meeuwissen

"Sinds vorig seizoen heb ik me gestort op het versturen van verse bloemen via de post. Met PostNL heb ik een contract dat al mijn pakketjes binnen 24 uur worden geleverd. Vandaag geplukt en morgen bij jou vers op tafel, dat is wat we zeggen. Verser kan niet. Nou ja.... alleen als je het zelf komt
FacebookTwitterLinkedIn
4 mei 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Mark van Paridon

"Mijn visie is dat de Bollenstreek toch wel een moeilijke streek gaat worden. Ik geloof nog steeds erg in het product bollen en ik zie ook wel potentie. Maar feit is dat we qua concurrentie toch een paar stappen achterlopen."
FacebookTwitterLinkedIn
26 april 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Arno Verkley

"Waar we nu bij me bezig zijn? Op dit moment kijken wij onder andere naar de zogenaamde merkertechnologie. Door DNA strengen van o.a. tulpen te ontleden kunnen we goed zien welke eigenschappen de tulp heeft."
FacebookTwitterLinkedIn
20 april 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Hesper Schutte

“Ik hoop dat het project ‘Vitale Teelt’ ons en de branche veel gaat opleveren. Wat we nu doen met gewasbeschermingsmiddelen is in feite gif aanbrengen in ons milieu. Dat hoort eigenlijk niet toch? Daar zit een zekere tegenstrijdigheid in. We moeten omdenken. Het mag straks ook gewoon niet meer
FacebookTwitterLinkedIn
13 april 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Maarten de Wit

"Ik ben nog geen ondernemer maar student en medewerker in het bedrijf. Ik zie mezelf wel als toekomstig ondernemer. En dan vooral een vernieuwende ondernemer. Ik vind de bloembollensector namelijk echt een beetje ouderwets en ik hoop daar – als het zover is – vernieuwing in te kunnen
FacebookTwitterLinkedIn
6 april 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Bas Reichert

"Veel sectoren maken in rap tempo - met behulp van DNA-toepassingen - grote sprongen en worden zelfs wereldleider. Kijk naar het Westland en naar bedrijven als Rijk Zwaan. Ook hier is door DNA-toepassing de veredeling versneld en verbeterd. Dit zijn enorm grote en succesvolle trajecten geweest."
FacebookTwitterLinkedIn
30 maart 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Gerard Top

"Telers willen best risico nemen in het teeltseizoen om de grenzen met gewasbescherming op te zoeken, maar rendement van zijn teelt is van groot belang: het is zijn bestaansrecht. Werken aan nieuwe oplossingen vraagt om innovatie binnen de sector."
FacebookTwitterLinkedIn
23 maart 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Hedwig Damen

"Als klein jochie was ik altijd samen met mijn neefje aan het klojo-en op het bedrijf. Muizen vangen, verstoppertje spelen en kattenkwaad uithalen. Later werd dat natuurlijk iets serieuzer en moesten we gaan bollenpellen. Op den duur werd dat voor ons te saai en was het natuurlijk veel leuker om op
FacebookTwitterLinkedIn
16 maart 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Piet van der Poel

"Ik heb altijd met zo vreselijk veel plezier als bloembollenkweker gewerkt. Als ik erop terugkijk dan denk ik.. ik had het mooiste beroep van de wereld. Ik was kweker in hart en nieren en ik had ook nog eens het voorrecht op een van de mooiste stukken land van de streek te kunnen ondernemen."
FacebookTwitterLinkedIn
9 maart 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Desiree van Paridon

"Als je iets weghaalt komt het nooit meer terug, het verdwijnt. Wij van het CultuurHistorisch Genootschap willen de streek helpen bij het alert worden op het behoud van de prachtige typerende Duin & Bollenstreek elementen. Dat kan een mooie oude bollenschuur of huis zijn, maar ook een slootje of
FacebookTwitterLinkedIn
2 maart 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Aad Vollebregt

"Wat ik zou willen agenderen voor een volgend Flower Science Café? Hoe promoten we de tuin en dat hoeft van mij niet alleen over vaste planten te gaan, want een tuin bestaat uit bomen, bloemen, bollen, vaste planten en meer. Promoot de tuin, dan promoot je alles!"
FacebookTwitterLinkedIn
23 februari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Mariëlle van Steijn

"De bollensector is een echte mannenwereld. Ik denk dat mede daardoor het imago van de sector soms wat blijft hangen in het technische en agrarische. Er wordt veel gepraat over gewasbescherming of over regelgeving. Belangrijk uiteraard, maar soms vergeten we onze trots voor het product."
FacebookTwitterLinkedIn
16 februari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Michiel Cappendijk

"Ik ga graag op pad om bedrijven te bezoeken. Ontmoetingen met ondernemers in hun eigen omgeving zijn erg inspirerend. Uit gesprekken met ondernemers merk ik dat veel kennis van generatie op generatie is overgedragen. Hierdoor zijn in de bedrijfsprocessen vaak allerlei slimmigheden verwerkt."
FacebookTwitterLinkedIn
9 februari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Anja Jansze

Mijn mooiste moment van de dag? Als alles klaar staat en ik weet dat er een groep onderweg is naar De Tulperij. Dan wachten Daan en ik tevreden op het terras met een kop koffie en genieten wij van ons mooie uitzicht op de velden. Een heerlijk moment."
FacebookTwitterLinkedIn
2 februari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Willem Heemskerk

"Ik hoop dat de vijf bollengemeentes gaan fuseren tot één gemeente. Het liefst zo snel mogelijk. Dat zou zo enorm veel voordeel geven. Nu zijn er vijf burgemeesters, veel wethouders en politieke apparaten. Als dit centraal vanuit één bestuur gebeurt, geeft dit meer duidelijkheid."
FacebookTwitterLinkedIn
26 januari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Jan van der Slot

"Je zult mij nooit een toerist uit een bollenveld zien schoppen. Zoveel schade geeft het nu ook weer niet en hun foto’s - die wellicht de hele wereld overgaan - zijn veel waard. Voor die paar euro schade kun je niet een reclamebureau betalen om promotie voor je te maken."
FacebookTwitterLinkedIn
19 januari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Iris Stulemeijer

"Ik merk dat elk bedrijf weer een andere methode heeft om virussen uit te bannen. De een dompelt in chloorwater en de ander heeft weer een andere methode. Iedereen zoekt hierin zijn eigen weg. Ik zou willen zien welke methodes het beste werken."
FacebookTwitterLinkedIn
6 januari 2017
In de Spiegel

In de Spiegel: Cees Ruigrok

De laatste ‘In de Spiegel’ van 2016! Onder het genot van een smakelijke oliebol kijkt ditmaal Cees Ruigrok, wethouder van de gemeente Lisse, in de spiegel. Deze trotse portefeuillehouder van Flower Science blikt niet alleen tevreden terug op het afgelopen jaar, maar kijkt ook uit naar successen
FacebookTwitterLinkedIn
21 december 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Eric Breed

"Mijn mooiste moment van de werkdag? Als ik ’s ochtends wakker wordt, uit mijn raam kijk en ik zie mooi licht om te fotograferen. De vroege ochtend geeft zulke mooie en zachte kleuren. Dan maak ik meteen plannen om vroeg op pad te gaan met mijn camera, naar Keukenhof bijvoorbeeld.”
FacebookTwitterLinkedIn
20 december 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Sjoerd Onings

“Ik ben verkoper voor Japan. Ik kom er een aantal keer per jaar en ik heb er begin dit jaar zelfs drie maanden lang doorgebracht om mijn taal bij te spijkeren. En ja het is een hele andere cultuur waar je je in moet verdiepen. Dat is bouwen aan relaties en aan je Japanse netwerk.”
FacebookTwitterLinkedIn
15 december 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Jan Willem Lut

“Je kunt bijna alles automatiseren en digitaliseren. De bollenboer zal daarom steeds vaker achter de PC of iPad zitten. Apparaten en machines kunnen aan elkaar worden gekoppeld en met de juiste software kan zoveel beter gestuurd worden op kwaliteit.”
FacebookTwitterLinkedIn
8 december 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Ruud Warmerdam

“Mijn passie ligt bij het steeds weer opnieuw bedenken hoe we nog beter kunnen worden als bedrijf. Dat betekent dat als de klant groeit, wij mee moeten groeien. Als er specifieke vragen komen, dan bedenken en bouwen wij een nieuwe machine."
FacebookTwitterLinkedIn
2 december 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Marco van der Lingen

“Van de zomer was ik in Toscane en werd daar geïnspireerd door het Chianti wijngebied. De manier waarop de wijnboeren samenwerken en gebruik maken van hun ligging in dit wereldberoemde gebied. De wijnen worden vermarkt met bijvoorbeeld speciale labels, keurmerken en aansprekende wijnexcursies."
FacebookTwitterLinkedIn
24 november 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: René Zijerveld

“Er zijn van die momenten dat ik besef, dit is een prachtig cadeautje van de natuur. Dat heb ik bijvoorbeeld als ik aan het rooien ben. Als de bol er dan uitziet zoals ik had verwacht of had gehoopt, dan overvalt me een geweldig gevoel.”
FacebookTwitterLinkedIn
17 november 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Henk Gude

“In de -niet al te verre- toekomst is het mogelijk om met een drone ziektes en gebreken in gewassen te herkennen. Dit werkt in feite net als gezichtsherkenning. Een camera boven een bollenveld kan feilloos bepalen waar de zieke bollen zitten of waar bijvoorbeeld te weinig kunstmest is gestrooid."
FacebookTwitterLinkedIn
10 november 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: André Hoogendijk

“Wat ik denk dat er gaat veranderen in de bloembollensector? De productieketen wordt korter en nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan. Ik denk dat er echt schakels tussenuit gaan vallen.”
FacebookTwitterLinkedIn
3 november 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Hans Dreijklufft

“Wat mijn mooiste moment van de werkdag is? Die momenten dat je met ondernemers praat en ziet en voelt dat ze het in zich hebben. Als dat vervolgens bevestigd wordt in vervolggesprekken met partners en potentiele klanten en we komen tot een investering.”
FacebookTwitterLinkedIn
31 oktober 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: John van der Slot

“Mijn eerste baantje? Dat was bloemenslingers verkopen samen met mijn neef René, we waren allebei zeven jaar. Hiermee is het begonnen, want we hebben nu nog steeds samen een bedrijf. Van mijn eerst verdiende geld kocht ik een geit, want ik wilde boer worden.”
FacebookTwitterLinkedIn
28 oktober 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Sjaak Langeslag

“Wat ik zou willen doen als ik niet voor dit vak had gekozen? Geen twijfel over mogelijk: dierenarts of veearts. Mijn vader was boer en had vee, zo is mijn liefde voor dieren ontstaan.”
FacebookTwitterLinkedIn
27 oktober 2016
In de Spiegel

In de Spiegel: Rob van Haaster

“Mijn mooiste moment van de werkdag? Als ik ’s ochtends vroeg de bollen naloop, de zon net opkomt en de vogels fluiten. Het liefst in april, dat zijn de meest magische momenten.”
FacebookTwitterLinkedIn
4 oktober 2016